Mooie frisse 1967 One-Year-Only Kever cabriolet

Cabriolet - Kever - Oldies

Carrosserie:
Cabriolet
Prijs:
€ 27.950
Bouwjaar:
1967
Kilometerstand:
29.855 km
Transmissie:
Handgeschakeld
Kleur voertuig:
geel
Kleur interieur:
zwart
Brandstof:
benzine 98 (GEEN E10!!!)
Motorinhoud (CC):
1500 CC
Vermogen (PK):
44 PK
Conditie:
Zeer goed
Beschikbaarheid:
Beschikbaar

Extra informatie

Deze originele Karmann Kever cabriolet is in Amerika geleverd en staat nu op Belgisch kenteken. Uiteraard verzorgen wij het Nederlands kenteken wanneer gewenst, of maken 'm exportklaar. Het modeljaar 1967 (augustus 1966 - augustus 1967) betreft een jaar met een aantal unieke kenmerken. Het makkelijkst te herkennen aan de deurklinken met de ronde drukknop, een lange achterklep met knik en toch al een rechte onderkant, wel nog vijfgaats velgen maar toch al vlakke wieldoppen, en het eerste jaar met de zware 1500CC motor. De in Amerika geleverde modellen kregen al de rechtopstaande koplampen, die wij kennen vanaf augustus 1967. Dit maakt dit jaargang tot een one year only model. Dit was even een aantal feitjes.

Gaan we déze Kever bekijken, wat een geweldige verschijning! Gezien het slechte weer hebben we snel wat foto's bij ons op de binnenplaats gemaakt. Het is duidelijk een veel klassiekere verschijning dan een jaren '70 1302/1303 cabriolet, zo veel zeldzamer, zo veel sierlijker; de bumpers met handdoekrekjes, de kleine lampen, de smaakvolle licht gele lakkleur met het mooie dak, een geweldig combinatie. Echt een exemplaar om in de winter gezellig in de woonkamer te zetten, wat een sfeer! Optisch en technisch is deze cabriolet ook in zeldzaam goede staat. Start meteen, loopt goed stationair, rijdt en schakelt heerlijk. Ervan uitgaande dat het binnenkort zover is, is het nu de kans om met deze bijzondere Karmann cabriolet de zomer in te rijden.

Detail: filmacteur Jack Nicholson reed in zijn jonge jaren in exact dezelfde Kever Cabriolet als deze, jaar, kleur en uitvoering, maar of het deze is...

Graag nodigen wij u uit om kennis te maken met deze Kever in onze showroom te Someren.